Харчова промисловість

На підприємствах з виробництва харчових продуктів, напоїв індекс промислової продукції у січні-червні 2018 р. становив 94,8%.

Випуск основних видів продукції характеризується такими даними:

 Вид продукції, т

Вироблено у січні-червні 2018 р.

Січень-червень 2018 р. у % до січня-червня 2017 р.

М’ясо великої рогатої худоби свіже чи охолоджене, т

6067

116,9

М’ясо свиней свіже чи охолоджене, т

1749

60,2

М’ясо свійської птиці свіже чи охолоджене, т

4452

28,9

Вироби ковбасні, т

3510

129,4

Джеми, желе фруктові, пюре та пасти фруктові чи горіхові, т

11139

126,0

Олія соняшникова нерафінована та її фракції (крім хімічно модифікованих), т

219270

83,4

Молоко рідке оброблене, т

118664

97,4

Масло вершкове, т

9046

95,6

Продукти молоковмісні, т

15053

90,5

Сири сичужні та плавлені, т

5344

111,3

Борошно, т

121269

110,2

Хліб та вироби хлібобулочні, нетривалого зберігання, т

16847

93,3

Цукор білий кристалічний,т

22549

458,1


 

 

В порівнянні з січнем–червнем 2017р. у м’ясній промисловості спостерігалось зростання у виробництві свіжих чи охолоджених яловичини і телятини (туші, напівтуші, четвертини необвалені) на 16,9%. Проте, на 59,4% зменшився випуск заморожених субпродуктів харчових великої рогатої худоби та свиней, 39,8% – свіжої чи охолодженої свинини (туші, напівтуші), на 15,4% – заморожених яловичини і телятини (туші, напівтуші, четвертини, відруби). Випуск свіжих та охолоджених субпродуктів харчових великої рогатої худоби та свиней залишився на рівні відповідного періоду попереднього року. У випуску свіжих чи охолоджених м’яса тушок та частин тушок курей, курчат спостерігалось значне скорочення виробництва, відповідно, на 71,1% та 48,3%.

На підприємствах з перероблення та консервування овочів та фруктів у звітному періоді на 26,0% збільшено випуск джему, мармеладу, пюре, желе, конфітюру, повидла, варення, з інших плодів та горіхів. Виробництво соків (апельсинового, ананасного, томатного) та сумішей соків фруктових та овочевих перевищило рівень січня-червня 2017 р. в 1,2–1,8 раза.

На підприємствах з виробництва жирів в 1,9 раза збільшився випуск олії соєвої нерафінованої та її фракцій (крім хімічно модифікованих), хоча, на 16,6% зменшено виробництво олії соняшникової нерафінованої та її фракцій (крім хімічно модифікованих), на 4,4% – маргарину і продуктів пастоподібних зі зниженим чи низьким вмістом жирів (крім маргарину рідкого).

 

 

У молочній промисловості на 11,3% збільшився випуск сирів тертих, порошкових, голубих та інших неплавлених. Проте, у січні-червні 2018р. на 9,5% було зменшено виробництво продуктів молоковмісних інших,на 4,4% – масла вершкового жирністю не більше 85%, на 2,6% – молока та вершків незгущених й без додання цукру чи інших підсолоджувальних речовин жирністю не більше 1% та на 0,4% – молока та вершків згущених підсолоджених.

 

Не досягнуто рівня січня-червня 2017 р. у виробництві виробів здобних – на 15,4%, пряників та виробів подібних – на 13,4%, хліба і виробів хлібобулочних – на 6,7%, тортів – на 6,0%. Водночас, на 10,2% збільшився випуск борошна пшеничного чи пшенично–житнього,на 6,7% – тістечок.

У січні-травні 2018 р. в 4,6 раза перевищено рівень відповідного періоду попереднього року у виробництві цукру. 

 

На підприємствах з виробництва напоїв, відповідно, на 16,2% та 4,6% збільшено виробництво вод непідсолоджених і неароматизованих та вод з додаванням цукру і речовин підсолоджувальних чи ароматизуючих інших.

 

НАЙБІЛЬШІ ПІДПРИЄМСТВА ГАЛУЗІ:

 

ПАТ «Вінницький олійножировий комбінат»

Олія, маргаринова продукція

 

ТОВ «Аграна  Фрут Україна»

Соки концентровані

ПАТ “Вінницька кондитерська фабрика”

Кондитерські вироби

 

Філія «Переробний комплекс» ТОВ «Вінницька птахофабрика»

Переробка птиці

 

ПАТ «Козятинський м’ясокомбінат»

М’ясо яловиче в напівтушах, м’ясо яловиче жиловане, субпродукти яловичі, м’ясні напівфабрикати, ковбасні вироби, копченості.      

ТОВ «ТЕРРА ФУД»

Перероблення молока, виробництво та реалізація масла, спредів, сумішей та сиру

ПрАТ «Літинський молочний завод»

масло, сири сичужні, сири плавлені, сухе знежирене молоко, сироватка суха

 

ТОВ «Літинський м’ясокомбінат»

ковбасні вироби, субпродукти, м’ясо

Фірма «Люстдорф» у формі товариства з обмеженою відповідальністю

Молоко тривалого зберігання різної жирності, молочні напої  з фруктовими наповнювачам, питне молоко для дитячого харчування, масло селянське, вершки, сухе молоко, кисломолочна продукція

 

ПАТ Вінницький молочний завод «Рошен»

Перероблення молока, виробництво масла та сиру