Пищевая промышленность

На предприятиях по производству пищевых продуктов, напитков индекс промышленной продукции 2015г. к 2014г. составил 98,3%.

Выпуск основных видов продукции характеризуется следующими данными:

 

Произведено в 2015г.

2015г. в % к 2014г.

Мясо крупного рогатого скота свежее или охлажденное, т

9633

101,0

Мясо свиней свежее или охлажденное, т

1956

103,7

Мясо домашней птицы свежее или охлажденное, т

87041

142,8

Изделия колбасные, т

5403

98,3

Соки фруктовые и овощные, т

32985

38,3

Джемы, желе фруктовые, пюре и пасты фруктовые или ореховые, т

20327

90,3

Масло подсолнечное нерафинированное и его фракции, кроме фракций с измененным химическим составом, т

346288

92,2

Маргарин и жиры пищевые подобные, т

47340

98,6

Молоко жидкое обработанное, т

352099

91,0

Молоко и сливки сухие, т

15336

124,5

Масло сливочное, т

24923

91,5

Спреды и смеси жировые, т

486

68,2

Продукты молокосодержащие, т

33651

102,2

Сыры жирные, т

13159

118,1

Мука, т

181981

99,6

Крупы, т

10536

90,9

Хлеб и изделия хлебобулочные, т

42368

97,0

Печенье сладкое и вафли, т

28390

108,8

Изделия макаронные, т

5307

141,7

Сахар белый кристаллический, т

314962

73,2

Изделия кондитерские сахарные (в т.ч. шоколад белый), не содержащие какао, т

48413

103,8

Напитки безалкогольные, тыс.дал

6674,3

73,6

из них: воды, включая минеральные и газированные с добавлением сахара и веществ подслащивающих или ароматических других, тыс.дал

6305,2

72,6

 

У м’ясній промисловості спостерігалось зростання на 34–58% в порівнянні з попереднім роком у виробництві субпродуктів харчових великої рогатої худоби та свиней заморожених, м’яса свійської птиці свіжого чи охолодженого та м’яса великої рогатої худоби замороженого, на 19–23% зріс випуск м’яса свійської птиці замороженого та субпродуктів харчових свійської птиці свіжих чи охолоджених. Однак, зменшено виробництво м’яса свиней замороженого на 46,1%, субпродуктів харчових свійської птиці заморожених – на 15,3%, субпродуктів харчових великої рогатої худоби та свиней свіжих чи охолоджених – на 7,3%.

 

На підприємствах з перероблення та консервування овочів та фруктів на 62,7% не досягнуто рівня 2014р. по випуску овочів консервованих натуральних, на 61,7% – соків фруктових та овочевих, на 9,7% – джемів, желе фруктових, пюре та пасти фруктової чи горіхової, проте, на 2,1% збільшено виробництво овочів, фруктів, горіхів, грибів приготовлених чи консервованих з доданням оцту чи оцтової кислоти.

 

На підприємствах з виробництва жирів на 7,8% зменшився випуск олії соняшникової нерафінованої та її фракцій, крім фракцій із зміненим хімічним складом та на 1,4% – маргарину і жирів харчових подібних.

 

 

У молочній промисловості майже на чверть збільшилось виробництво молока та вершків сухих, на 18,1% – сирів жирних і на 2,2% – продуктів молоковмісних. В той же час, на 31,8% зменшився випуск спредів та сумішей жирових, на 9,0% та 8,5%, відповідно, – молока рідкого обробленого та масла вершкового.

 

Перевищено рівень 2014р. по виробництву макаронних виробів на 41,7%, печива солодкого та вафель – на 8,8%, виробів кондитерських цукрових, що не містять какао – на 3,8%. Водночас, зменшився випуск здобних виробів на 29,7%, цукру – на 26,8%, хлібців хрустких, сухарів і виробів подібних підсмажених – на 19,0%, круп – на 9,1%, хліба та виробів хлібобулочних і борошна – на 3,0% та 0,4%, відповідно.

 

 

На підприємствах з виробництва напоїв в 1,9 раза збільшено виробництво горілки з вмістом спирту менше 45,4%, більше, ніж на третину – вод газованих інших. Проте, на 27,4% зменшилось виробництво вод включаючи мінеральні та газовані з доданням цукру і речовин підсолоджуючих чи ароматичних інших, на 2,1% – лікерів та інших спиртових напоїв.

 

 

НАЙБІЛЬШІ ПІДПРИЄМСТВА ГАЛУЗІ:

 

ПАТ «Вінницький олійножировий комбінат»

Олія, маргаринова продукція

 

ТОВ «Аграна  Фрут Україна»

Соки концентровані

ПАТ “Вінницька кондитерська фабрика”

Кондитерські вироби

 

Філія «Переробний комплекс» ТОВ «Вінницька птахофабрика»

Переробка птиці

 

ПАТ «Козятинський м’ясокомбінат»

М’ясо яловиче в напівтушах, м’ясо яловиче жиловане, субпродукти яловичі, м’ясні напівфабрикати, ковбасні вироби, копченості.      

ТОВ «ТЕРРА ФУД»

Перероблення молока, виробництво та реалізація масла, спредів, сумішей та сиру

ПрАТ «Літинський молочний завод»

масло, сири сичужні, сири плавлені, сухе знежирене молоко, сироватка суха

 

ТОВ «Літинський м’ясокомбінат»

ковбасні вироби, субпродукти, м’ясо

Фірма «Люстдорф» у формі товариства з обмеженою відповідальністю

Молоко тривалого зберігання різної жирності, молочні напої  з фруктовими наповнювачам, питне молоко для дитячого харчування, масло селянське, вершки, сухе молоко, кисломолочна продукція

 

ПАТ Вінницький молочний завод «Рошен»

Перероблення молока, виробництво масла та сиру