Харчова промисловість

На підприємствах з виробництва харчових продуктів, напоїв індекс промислової продукції 2015р. до 2014р. становив 98,3%.

Випуск основних видів продукції характеризується такими даними:

 Вид продукції, т

Вироблено за 2015р.

2015р. у % до 2014р.

М’ясо великої рогатої худоби свіже чи охолоджене, т

9633

101,0

М’ясо свиней свіже чи охолоджене, т

1956

103,7

М’ясо свійської птиці свіже чи охолоджене, т

87041

142,8

Вироби ковбасні, т

5403

98,3

Соки фруктові та овочеві, т

32985

38,3

Джеми, желе фруктові, пюре та пасти фруктові чи горіхові, т

20327

90,3

Олія соняшникова нерафінована та її фракції, крім фракцій із зміненим хімічним складом, т

346288

92,2

Маргарин і жири харчові подібні, т

47340

98,6

Молоко рідке оброблене, т

352099

91,0

Молоко і вершки сухі, т

15336

124,5

Масло вершкове, т

24923

91,5

Спреди та суміші жирові, т

486

68,2

Продукти молоковмісні, т

33651

102,2

Сири жирні, т

13159

118,1

Борошно, т

181981

99,6

Крупи, т

10536

90,9

Хліб та вироби хлібобулочні, т

42368

97,0

Печиво солодке і вафлі, т

28390

108,8

Вироби макаронні, т

5307

141,7

Цукор білий кристалічний, т

314962

73,2

Вироби кондитерські цукрові (у т.ч. шоколад білий), що не містять какао, т

48413

103,8

Напої безалкогольні, тис.дал

6674,3

73,6

з них: води, включаючи мінеральні та газовані з доданням цукру і речовин підсолоджуючих чи ароматичних інших, тис.дал

6305,2

72,6

 

У м’ясній промисловості спостерігалось зростання на 34–58% в порівнянні з попереднім роком у виробництві субпродуктів харчових великої рогатої худоби та свиней заморожених, м’яса свійської птиці свіжого чи охолодженого та м’яса великої рогатої худоби замороженого, на 19–23% зріс випуск м’яса свійської птиці замороженого та субпродуктів харчових свійської птиці свіжих чи охолоджених. Однак, зменшено виробництво м’яса свиней замороженого на 46,1%, субпродуктів харчових свійської птиці заморожених – на 15,3%, субпродуктів харчових великої рогатої худоби та свиней свіжих чи охолоджених – на 7,3%.

 

На підприємствах з перероблення та консервування овочів та фруктів на 62,7% не досягнуто рівня 2014р. по випуску овочів консервованих натуральних, на 61,7% – соків фруктових та овочевих, на 9,7% – джемів, желе фруктових, пюре та пасти фруктової чи горіхової, проте, на 2,1% збільшено виробництво овочів, фруктів, горіхів, грибів приготовлених чи консервованих з доданням оцту чи оцтової кислоти.

 

На підприємствах з виробництва жирів на 7,8% зменшився випуск олії соняшникової нерафінованої та її фракцій, крім фракцій із зміненим хімічним складом та на 1,4% – маргарину і жирів харчових подібних.

 

 

У молочній промисловості майже на чверть збільшилось виробництво молока та вершків сухих, на 18,1% – сирів жирних і на 2,2% – продуктів молоковмісних. В той же час, на 31,8% зменшився випуск спредів та сумішей жирових, на 9,0% та 8,5%, відповідно, – молока рідкого обробленого та масла вершкового.

 

Перевищено рівень 2014р. по виробництву макаронних виробів на 41,7%, печива солодкого та вафель – на 8,8%, виробів кондитерських цукрових, що не містять какао – на 3,8%. Водночас, зменшився випуск здобних виробів на 29,7%, цукру – на 26,8%, хлібців хрустких, сухарів і виробів подібних підсмажених – на 19,0%, круп – на 9,1%, хліба та виробів хлібобулочних і борошна – на 3,0% та 0,4%, відповідно.

 

 

На підприємствах з виробництва напоїв в 1,9 раза збільшено виробництво горілки з вмістом спирту менше 45,4%, більше, ніж на третину – вод газованих інших. Проте, на 27,4% зменшилось виробництво вод включаючи мінеральні та газовані з доданням цукру і речовин підсолоджуючих чи ароматичних інших, на 2,1% – лікерів та інших спиртових напоїв.

 

 

НАЙБІЛЬШІ ПІДПРИЄМСТВА ГАЛУЗІ:

 

ПАТ «Вінницький олійножировий комбінат»

Олія, маргаринова продукція

 

ТОВ «Аграна  Фрут Україна»

Соки концентровані

ПАТ “Вінницька кондитерська фабрика”

Кондитерські вироби

 

Філія «Переробний комплекс» ТОВ «Вінницька птахофабрика»

Переробка птиці

 

ПАТ «Козятинський м’ясокомбінат»

М’ясо яловиче в напівтушах, м’ясо яловиче жиловане, субпродукти яловичі, м’ясні напівфабрикати, ковбасні вироби, копченості.      

ТОВ «ТЕРРА ФУД»

Перероблення молока, виробництво та реалізація масла, спредів, сумішей та сиру

ПрАТ «Літинський молочний завод»

масло, сири сичужні, сири плавлені, сухе знежирене молоко, сироватка суха

 

ТОВ «Літинський м’ясокомбінат»

ковбасні вироби, субпродукти, м’ясо

Фірма «Люстдорф» у формі товариства з обмеженою відповідальністю

Молоко тривалого зберігання різної жирності, молочні напої  з фруктовими наповнювачам, питне молоко для дитячого харчування, масло селянське, вершки, сухе молоко, кисломолочна продукція

 

ПАТ Вінницький молочний завод «Рошен»

Перероблення молока, виробництво масла та сиру