Харчова промисловість

На підприємствах з виробництва харчових продуктів, напоїв індекс промислової продукції у січні-липні 2017 р. становив 109,0%.

Випуск основних видів продукції характеризується такими даними:

 Вид продукції, т

Вироблено за січень-липень 2017 р.

Січень-липень 2017 р. у % до січня-липня 2016 р.

М’ясо великої рогатої худоби свіже чи охолоджене, т

6404

101,4

М’ясо свиней свіже чи охолоджене, т

3180

115,3

М’ясо свійської птиці свіже чи охолоджене, т

118927

216,1

Вироби ковбасні, т

3318

104,0

Соки фруктові та овочеві (крім сумішей), т

7848

108,9

Джеми, желе фруктові, пюре та пасти фруктові чи горіхові, т

10887

96,3

Олія соняшникова нерафінована та її фракції (крім хімічно модифікованих), т

278810

122,2

Маргарин і жири харчові подібні, т

22155

100,8

Молоко рідке оброблене, т

199261

101,7

Молоко і вершки сухі, т

10455

101,7

Масло вершкове, т

12710

108,5

Спреди та суміші жирові, т

104

53,9

Продукти молоковмісні, т

19875

114,6

Сири сичужні та плавлені, т

5563

111,1

Борошно, т

133385

108,6

Крупи, т

5732

138,8

Хліб та вироби хлібобулочні, нетривалого зберігання, т

21296

94,1

Печиво солодке і вафлі, т

14122

100,6

Вироби макаронні, т

3104

103,0

Напої безалкогольні, тис.дал

4959,4

116,7

з них: води з доданням цукру і речовин підсолоджувальних чи ароматизуючих інших, тобто напої безалкогольні типу лимонаду, оранжаду (уключаючи мінеральні й газовані)

4735,0

117,8

 

 

В порівнянні з відповідним періодом попереднього року у м’ясній промисловості спостерігалось зростання у виробництві свіжих чи охолоджених субпродуктів харчових свійської птиці в 2,4 раза, м’яса свійської птиці в 2,2 раза, субпродуктів харчових великої рогатої худоби та свиней – на 17,2%, м’яса свиней – на 15,3% та м’яса великої рогатої худоби – на 1,4%. Також, на 35,2% збільшено випуск заморожених субпродуктів харчових свійської птиці. Проте, на 62,7% зменшився випуск заморожених м’яса свиней, на 32,4% – м’яса свійської птиці, на 20,7% – субпродуктів харчових великої рогатої худоби та свиней, на 15,7% – м’яса великої рогатої худоби .

На підприємствах з перероблення та консервування овочів та фруктів на 3,7% не досягнуто рівня січня–липня 2016р. по випуску джемів, желе фруктових, пюре та пасти фруктової чи горіхової, хоча, виробництво овочів, фруктів, горіхів, грибів приготовлених чи консервованих з доданням оцту чи оцтової кислоти зросло на 24,3%, соків фруктових та овочевих – на 8,9%.

 

На підприємствах з виробництва жирів на 22,2% збільшився випуск олії соняшникової нерафінованої та її фракцій, крім фракцій із зміненим хімічним складом, на 0,8% – маргарину і жирів харчових подібних.

 

 

У молочній промисловості на 46,1% зменшився випуск спредів і сумішей жирових. В той же час, на18,3% збільшилось виробництво молока і вершків згущених, на 16,2% – молока та вершків, на 14,6% – продуктів молоковмісних, на 11,1% – сирів сичужних та плавлених, на 8,5% та 1,7%, відповідно, масла вершкового та молока рідкого обробленого.

 

Не досягнуто рівня січня-липня 2016 р. у виробництві хліба і виробів хлібобулочних на 5,9% та тортів – 0,7%. Водночас, на 16,8% збільшився випуск тістечок, на 8,1% – виробів здобних, на 7,9% – хлібців хрустких, сухарів і виробів подібних підсмажених, на 0,6% – печива солодкого та вафель. Зросло виробництво круп на 38,8%, борошна – на 8,6%, макаронних виробів – на 3,0%. Шоколаду та готових харчових продуктів, що містять какао та виробів кондитерських цукрових, що не містять какао за звітний період поточного року вироблено, відповідно, на 3,4% більше та на 8,6% менше.

 

На підприємствах з виробництва напоїв на 16,7% збільшено виробництво напоїв безалкогольних, на 16,1% – вод газованих інших, проте, на 16,7% менше вироблено вод натуральних мінеральних газованих та на 1,3% – негазованих. На 9,4% зріс випуск лікерів та інших спиртових напоїв, на 7,1% – горілки з вмістом спирту менше 45,4%.

 

НАЙБІЛЬШІ ПІДПРИЄМСТВА ГАЛУЗІ:

 

ПАТ «Вінницький олійножировий комбінат»

Олія, маргаринова продукція

 

ТОВ «Аграна  Фрут Україна»

Соки концентровані

ПАТ “Вінницька кондитерська фабрика”

Кондитерські вироби

 

Філія «Переробний комплекс» ТОВ «Вінницька птахофабрика»

Переробка птиці

 

ПАТ «Козятинський м’ясокомбінат»

М’ясо яловиче в напівтушах, м’ясо яловиче жиловане, субпродукти яловичі, м’ясні напівфабрикати, ковбасні вироби, копченості.      

ТОВ «ТЕРРА ФУД»

Перероблення молока, виробництво та реалізація масла, спредів, сумішей та сиру

ПрАТ «Літинський молочний завод»

масло, сири сичужні, сири плавлені, сухе знежирене молоко, сироватка суха

 

ТОВ «Літинський м’ясокомбінат»

ковбасні вироби, субпродукти, м’ясо

Фірма «Люстдорф» у формі товариства з обмеженою відповідальністю

Молоко тривалого зберігання різної жирності, молочні напої  з фруктовими наповнювачам, питне молоко для дитячого харчування, масло селянське, вершки, сухе молоко, кисломолочна продукція

 

ПАТ Вінницький молочний завод «Рошен»

Перероблення молока, виробництво масла та сиру